Referentie

6273067

Oppervlakte

± 510 m² ± 5.490 ft²

Slaapkamers

5

Terrein

± 800 m² ± 8.611 ft²

Hôtel Danckaert is een geometrisch meesterwerk in Art Nouveau dat in 1922 ontworpen werd door Jean-Baptiste Dewin, een meester van de Art Deco, op verzoek van industrieel Jean Danckaert. Het pand, dat in 2016 werd geklasseerd, bestaat uit een huis van ± 510 m², een centrale tuin met een rozentuin en een garage, die allemaal de elegante bouwstijl van de tussenoorlogse periode weerspiegelen.

Het interieur van het hotel is voorzien van “triplex” houten lambrisering, geïnspireerd op Amerikaanse technieken, voor een verfijnde afwerking. Op de begane grond is een galerieruimte. Elke kamer is voorzien van hoogwaardige materialen, zoals weelderig marmer en kleurrijke glas-in-loodramen, die een warme, lichte sfeer creëren. De woonkamer heeft grote erkers voor meer daglicht, terwijl het boograam een gezellige en aangename leeshoek creëert. De eclectische tuin is typisch voor de jaren 1920, met een rozentuin, buxus, taxus en een oude kersenboom die de glasramen van de villa weerspiegelen.

Hôtel Danckaert ligt in de gemeente Vorst, op een bevoorrechte locatie in een woonwijk met een rijk cultureel erfgoed en omgeven door groene ruimten. De rustige, lommerrijke buurt biedt een prachtige verbinding met de natuur, terwijl het toch dicht bij de voorzieningen en de drukte van Brussel blijft, wat zorgt voor een uitzonderlijke leefomgeving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Grégoire Bryssinck op +32 (0) 493 51 29 00

Andere details

Badkamers

3

Garage

1

EPC

C

kWh/m² per jaar

805

Molière (Voorst)

De Molièrelaan is één van de mooiste lanen van Brussel. Het is een brede, groene en aangename laan die gelegen is in een rustige omgeving, dicht bij restaurants en kleine winkeltjes. Snelle en gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer.