Referentie

4233320

Oppervlakte

± 1.100 m² ± 11.840 ft²

Slaapkamers

8

Terrein

± 60.000 m² ± 645.834 ft²

Château de Fonteneau, gebouwd in 1756, is in de klassieke Franse stijl, met gevels van zuivere architectonische lijnen die nu op de monumentenlijst staan. Het ligt in het hart van een landgoed van 6 hectare met gedeeltelijk open parklandschappen en beboste gebieden en beschikt over een beek die een vijver vormt met een drievoudige, waaiervormige waterval. Oorspronkelijk bestond het kasteel van 1100 m² uit twee paviljoenen aan de uiteinden van het hoofdgebouw. Slechts een van de twee paviljoens is bewaard gebleven, terwijl het tweede is omgebouwd tot een belvedèreterras.

In het hoofdgebouw leidt een antieke vestibule naar drie aangrenzende ontvangstkamers en een zitkamer, aangevuld met een studeerkamer, een eetkeuken en bijkeuken, en een serre met open haard. Op de eerste verdieping bevinden zich 7 slaapkamers en badkamers, evenals een studeerkamer en een gezellige bibliotheekruimte. Het kasteel beschikt ook over een fitnessruimte, een massageruimte met sauna en hammam en een conciërgeservice. In het hart van het terrein bevindt zich een klein “theater” waarin het mogelijk is om een werkruimte te creëren met een garage voor 2 auto’s. 

Andere kenmerken zijn een wijnkelder, alarm en gasverwarming. Verkoop van aandelen in het bedrijf dat eigenaar is van het pand en de inrichting (exclusief kunstwerken). 

Nivelles biedt gemakkelijke toegang via belangrijke routes naar Waterloo, Brussel en Parijs. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olivier Paquet op +32 (0) 475 69 27 22.

Andere details

Badkamers

6

Garages

2

Nivelles

Nivelles herbergt tal van monumenten en oude wijken waardoor te wandelen vooraleer het rustige, groene en heuvelachtige platteland te ontdekken.